Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Hållbarhet i fonder

Hållbara investeringar är viktiga för att driva samhället mot en bättre värld. Genom att välja ett hållbart sparande kan du få dina pengar att växa och samtidigt göra skillnad. Tillsammans kan vi göra det möjligt för människor, företag och samhällen att växa långsiktigt. Här kan du läsa mer om vår syn på hållbarhet i fonder och hur Swedbank Robur arbetar med hållbarhet i fondförvaltningen.

Riskinformation

Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. 

Börja spara hållbart

Tycker du att hållbarhet är viktigt? Vill du att de företag du investerar i tar framtidens utmaningar på allvar? Du ger dina pengar möjlighet att växa, samtidigt som du kan bidra till en bättre värld.

Father and child communicating through car window.

Så hittar du hållbara fonder

Hållbara fonder i vår fondlista

Vi har tagit fram särskilda hållbarhetskriterier för de fonder som säljs via vår fondlista. Kryssa i rutan "fonder med särskilda hållbarhetskriterier" i fondlistan för att få fram alla fonder som uppfyller kriterierna.

 

Swedbank Roburs hållbarhetsarbete

Som ett stort fondbolag har Swedbank Robur ett viktigt ansvar att påverka bolag att agera mer hållbart. Vår övertygelse är att företag som tar ansvar för människor och miljö får en gynnsam utveckling på lång sikt. 

Morningstars hållbarhetsbetyg

Morningstars hållbarhetsbetyg visar hur schysta fondernas innehav är jämfört med andra fonder i samma kategori. Hur väl företag i fondens portfölj hanterar risker kopplade till miljö, människor och ägarfrågor ger ett betyg om 1-5 glober.

Till fondlistan

När du kommer till fondlistan kan du filtrera den på särskilda hållbarhetskriterier. Morningstars hållbarhetsbetyg finns intill varje fond.

Ordlista hållbarhet

Hållbara investeringar är ett samlingsnamn för flera olika arbetssätt som investerare använder för att ta miljö- och samhällsansvar.

Svanenmärkta fonder

Svanen gör det lättare att fatta ett hållbart beslut för ditt sparande. Se vilka av våra fonder som är svanenmärkta och vad det innebär.

Svanenmärket